Jo! Staten skal da blande sig

Jo! Staten skal da blande sig

Endnu engang er der stor opmærksomhed på, at vi danskere bliver federe og federe.

Kurven over BMI’er, der dømmer deres ejermænd overvægtige eller fede, er lige så knejsende, som en sprød knækpølse, der har forladt det varme vand i skinkekutteren.

Vi fatter tydeligvis ikke alle de sunde råd, der bliver pumpet ud fra ministerier, styrelser, fonde, interesseorganisationer og sundhedsguruer. Eller hvad?

Selvfølgelig forstår vi.

Vi ved godt, at vi skal spise grøntsager, holde igen med sukker, spise mange fibre, spise varieret, passe på æggene…. Nåh nej - de var ok. Men vi skal i hvert fald holde os fra fastfood.

Du ved det godt.

Hvorfor pokker hører du så ikke efter???

Hvorfor er det, at alle de kampagner ikke virker?

Det gør de ikke, fordi vi er underlagt vores impulsive hjerne. Vi bliver lokket af dufte, vaner og store poser. (Læs mere om det her).

Mit forslag er, at staten blander sig.

”Skal vi nu til at have kommunistiske tilstande”, tænker du måske?

Nej, men vi behøver en fast hånd og hjælp med den her galopperende overvægt for børn og voksne i Danmark. Ellers bliver vi kvalt i dårlig livskvalitet og eksploderende sundhedsudgifter.

De har set trolden i øjnene i England.

UK har øget afgiften på de mest sukkerholdige sodavand hen over et par år. Producenterne blev varskoet i god tid, så de kunne udvikle produkter med mindre sukker i. På den måde mistede de intet salg.

Her i starten af marts 2018 har den engelske stat taget endnu et skridt. De vil nedbringe børns energiindtag med 20 pct. inden 2024

Altså alle børn skal i snit spise 1/5 del mindre kalorier.

BUM!

Det gør man ikke ved at lancere endnu en skolekøkken kampagne eller sætte plakater op i aulaen.

Nej, staten går lige i haserne på producenter og fastfoodkæder. De bliver bedt om at udvikle kalorielette opskrifter og mindre portionsstørrelser på deres produkter.

Ret simpelt – men det virker.

Det bedste er, at 82 pct af befolkningen er enige i at staten skal opfordre producenterne til at udvikle varer med færre kalorier. Og over halvdelen af den engelske befolkning er enige i, at producenterne har et medansvar for at bekæmpe overvægt.

Hvornår mon vi kommer i gang her i Danmark?

Gå til blog-oversigt

bubble