Er det nu, du vil ændre dine vaner med nudging?

Er det nu, du vil ændre dine vaner med nudging?

Er du træt af dårlige vaner, der spænder ben for, at du når de mål, du sætter dig?

Hvis du har lyst til at kommer videre i dit liv med mere energi og overskud, så læs med her.

Slank med nudging

Et par gange om året holder jeg kurset "Snyd din hjerne - og tab dig". Her får du en hel række tools, der gør dig i stand til at bryde de mønstre, der fastholder dig i uønske overvægt og manglende motion.

Ved at bruge erfaringer fra adfærdspsykologisk forskning, kan du snyde dig selv til at spise mindre, snacke mindre og få mere motion ved hjælp af nudging. Jeg guider dig igennem og dokumenterer resultater via forsøg. Du vælger selv, hvor dit fokus skal være.

Plan for din forandring

Inden du går hjem, har du lavet en plan for dig selv og dine nye vaner. 

Hvis du vil med på næste hold, så tilmeld dig mit nyhedsbrev. På den måde er du sikker på at være blandt de første som får besked. 

Få tre tips med det samme i videoen her.

Hvad er nudging?

Udgangspunktet er, at vi gerne vil skabe en adfærdsændring hos en gruppe mennesker. Det forsøger vi ofte at gøre med argumenter, kampagner eller bøder. Men det virker ikke ret længe - hvis overhovedet. For vi mennesker er i 85 - 90 pct af vores tid styret af vaner, forudopfattelser og rutiner.

Argumenter, kampagner og bøder taler til den rationelle del af os, som vi kun kan mønstre i 10-15 pct af vores vågne tid. Der er altså et misforhold mellem, hvad vi får smidt i hovedet, og hvad vi kan håndtere.

Det er ikke min skyld

Det er derfor ikke dårlig vilje, når jeg glemmer kostrådene, mens jeg tager mit tredje stykke kage. Godt at huske på, når man efterfølgende dunker sig selv i hovedet.

Et vellykket nudge er en indgriben eller forstyrrelse, som gør, at vi ubevidst ændrer vores adfærdsmønster. Som forsker i nudging, Pelle Guldborg, udtrykker det: "Et nudge er en intervention, der ikke burde betyde noget for vores adfærd i princippet, men gør det i praksis”.

Læs mere om hvad nudging er her.

Gå til blog-oversigt

bubble