Har du også svært ...

- ved at få den i gear?

Shorts, klipklapper og sove længe. Tre ting, der er svære at slippe, når hverdagen rammer. Ferien hænger ligesom fast i kroppen, ikk?


Det kræver virkelig rygrad at få taget hul på opgaverne. Dem, som du en fredag i juni lagde i mappen med titlen: ”Opgaver til efter ferien, for der er jeg meget mere frisk” og klappede computeren sammen.


Vi er på jagt efter motivationen. Ikke den, hvor ”du bare lige skal taget dig sammen, sveske”. Men den lette og automatiske motivation, der giver dig lysten til at komme i gang med opgaven. 

 

Her er tre måder at få sat skub i din "to do"-liste 


Belønning

Du skal koble en handling sammen med en umiddelbar belønning. Fx når jeg har arbejdet på her årsrapport til chefen i 30 min, så må jeg gerne spise et stykke kage.

Tænk på små belønninger – scrolle på FB, tjekke sportsresultater eller drikke kakao?  Brug det som motivation.

 

Snak med en kollega

Bed om hjælp til at løse opgaven. Spørg om hvad han/hun har af tanker om projektet. De siger aldrig ned for vi elsker alle at bliver spurgt til råds. 

Det behøver kun at tage 15 min. Du får mulighed for at tale om opgaven, og sandsynligvis finder i sammen næste skridt for dig.
 

Giv lidt medvind

Lad være med at skælde dig selv ud over, at du er så lud doven. Den indre kritiker, tror den kan motivere dig til action.

DET KAN DEN IKKE!

- Brug i stedet tiden på at anerkend dig selv for, at du prøver. 
- At det faktisk er ok, at du ikke er oppe på 100 pct fra dag et.
- Gå en lille tur, så du får ny energi.

Mellem os to – dine kollegaer, din chef og dine venner har det på nøjagtig samme måde. Det her blogindlæg skulle have været skrevet en uge tidligere... Jeg kom endelig i gang ved at love mig selv en pause efter 30 min. 


At motivere sin egen adfærd er verdens sværeste disciplin. Det er heldigvis meget lettere at gribe ind i andres adfærd.
 

Vil du lære en bunke om adfærd og motivation "on demand", så er der pt 8 ledige pladser på mit næste 2-dages nudging kursus i november 2021.

Skrevet af Lena Hellström
Indlæg postet d. 12.08.2021
Hvad kan jeg gøre for dig?
Vi finder sammen en løsning, som passer dine ønsker og behov.
Få nyhedsbrevet om adfærd
Få nyhedsbrevet om adfærd
- og få 5 effektive nudge

Få et kvarters gratis rådgivning

bubble